Værd at vide inden ferien

Kontant valuta
I Nordfyns Bank tilbyder vi køb og salg af Euro i vores automater. Dem kan du bruge 24 timer i døgnet og alle ugens dage.
Måtte du have brug for anden kontant valuta end euro, henviser vi til pengeautomater eller vekselkontorer i lufthavne eller på destinationen du kommer frem til. Det er præcis ligeså nemt som at hæve i de automater, du kender herfra. Her anbefaler vi, at man bruger sit VISA-kort.

Visa/Dankort
Et Visa/Dankort kan bruges mange steder – men ikke alle. Et ekstra kort til ferien er derfor en god ide.
Et Visa/Dankort er sådan set to debet-kort i ét. Dankort-delen kan udelukkende bruges i Danmark og på danske hjemmesider, mens Visa-delen kan bruges både i Danmark og i udlandet og på hjemmesider begge steder.

Vælg altid lokal valuta
Hvis du på din rejse i udlandet bliver spurgt, om du vil betale i lokal valuta eller i danske kroner,  er det altid en god ide at vælge lokal valuta. Ellers vil du blive pålagt et kurstillæg.

Du kan med dit Visa/Dankort også hæve kontanter i lokal valuta fra pengeautomater i udlandet. Men du kan også bruge det til udbetaling af kontanter i kontantselskaber som fx Forex.

Hvorfor står der debet på mit Visa/Dankort?
Nye EU-regler har medført, at der skal være fortrykt “Debet” på alle nyudstedte VISA-kort. Da Visa/Dankort er to debet-kort i et, står der derfor ”Debet” under både Visa-logoet og Dankort-logoet på kortet.

Det kan give udfordringer, når man skal betale eksempelvis billeje, hotel m.v. i udlandet. Der er som sådan ikke noget nyt i, at et VISA/Dankort er et debet kort, men det er nyt, at det skal stå på kortet. Stort set alle biludlejningsfirmaer kræver, at man betaler med et kreditkort, og det er et VISA/Dankort principielt ikke.

Hvor meget kan jeg hæve med mit Visa/Dankort i udlandet?
Du må maksimalt hæve 2.000 kr. pr. døgn i kontanter, og maksimalt 25.000 kr. pr. løbende 30 dage. Både køb i forretninger og hævning af kontanter tæller med i grænsen på de 25.000 kr.

Vi anbefaler, at man altid har to kort med til udlandet og det ene bør være et MasterCard

Ud over, at man undgår problemer, vil et MasterCard samtidig have den fordel, at der er tilknyttet nogle rigtig gode rejseforsikringer til kortet.

De kan læse mere om – og bestille – MasterCard HER